Paylaş
12 Ocak 2022 Çarşamba · Son Güncelleme : 16 Haziran 2022 Perşembe

Instagram Takipçi Nasıl Artırılır? [2022]

Instagram hesabınızı büyütmek için takipçi kitlesine ihtiyacınız bulunmaktadır. Takipçi nasıl kazanılır sorusunu sizler için yanıtladık..

Instagram’da yüksek takipçili markaların yanında artık küçük butikler e-ticaret sayfaları Instagramı sıklıkla tercih etmekteler. Instagram reklam almak, tanıtım yapmak isteyen kullanıcılar ile neredeyse 1 milyar üyesi bulunmaktadır. Marka tanıtımını yapmak ve yüksek takipçiye ulaşmak çok zordur. Takipçi nasıl kazanırım? Instagram’da geniş kitlelere nasıl ulaşırım? Sorularının detaylarını sizler için aşağıda derledik..

Instagram takipçi arttırma yolları

Organik Takipçi Nedir?

Instagram’da organik takipçi, bot takipçi satın almalarına kıyasla takipçi sayınızı yükseltmekten çok daha ötesidir. Organik takipçi profilinize +1 kazandırmanın yanı sıra paylaşımlarınıza ilgi duymaktadır. Gönderilerinizi beğenir, yorum yapar ve hikayelerinizi izlemektedir. Sizin sayfanızı öyle benimser ki takipçilerine dahi önerebilir. Organik takipçi Instagram sayfanızın etkileşimleri için oldukça büyük öneme sahiptir. 

Instagram’da Takipçi Nasıl Kazanabilirim?

Instagram’da paylaşımlarınız sayfanız ile doğru orantıda olmalıdır. Profilinizi ziyaret eden kullanıcılar profil fotoğrafınıza çok dikkat etmektesiniz. Profil fotoğrafınız sayfanızın yansıması gibi olmalıdır. Kişisel bir sayfa iseniz profile uygun bir fotoğraf ekleyebilirsiniz. Bir e-ticaret sayfasına sahip iseniz markanızın logosunu profil fotoğrafı yapabilirsiniz. Profiliniz ile özdeşen bir profil fotoğrafı sayfanız için faydalı olacaktır. Profil fotoğrafınızın dikkat çekmesinin yanında çözünürlüğü, kalitesi, ve orijinalliği de çok önemlidir. 

Kalitesi düşük gönderilere sahip bir profili kimse takip etmek istemeyecektir. Gönderileriniz eğlenceli, dikkat çekici ve özgün olmalıdır. Paylaşımlarınızda kullandığınız efekt ve arka plan renklerin aynı olmasına özen göstermelisiniz. Devamlı farklı tonlarda efekt kullanmak sayfanızın genel görünüm kalitesini düşürecektir. Sayfanızı devamlı aktif tutun her gün gönderi paylaşmasanız dahi hikaye paylaşın takipçileriniz ile iletişimde olun. Günlük birden fazla paylaşım yapacaksanız eğer aralarından belli zaman geçmelidir. Paylaşımlarınızı aynı zaman dilimlerinde istikrarlı şekilde yaparsanız takipçi kazanmanız daha kolay olacaktır. Gönderilerinizin beğeni sayısı çok altında ise paylaşım yaptığınız zaman dilimleri yanlış olabilmektedir. Çözüm olarak takipçileriniz hangi zaman diliminde Instagram’da yoğun vakit geçiriyorsa eğer o zaman diliminde paylaşım yapmanız görünürlüğünüzü ve beğeni sayınızın artmasını sağlayacaktır.

Instagram Takipçi Kazanma

Gönderilerinizin daha fazla kişiye ulaştırmanız da en kilit nokta hashtag kullanmanız olacaktır. Instagram hashtag konularında paylaşımlarınız farklı kullanıcıların görmesini sağlayacaktır. Profilinizi kendisine yakın hisseden kullanıcılar takibe alarak organik takipçi kazanmanızı sağlar. Takipçiler saygı duyuldukları değer verildiğini hissettikleri sayfaları takip ederler. Takipçilerinizle her zaman iletişim halinde olurlar. Gönderilerinize yorum yaptıklarında onlara karşılık olarak cevap vermelisiniz. DM üzerinden sizlere ulaştıklarında her zaman nazik olmalısınız.

Instagram’da yüksek takipçilere ulaşmada en faydalı yol çekiliş düzenlemeniz olacaktır. Çekiliş düzenleyerek organik takipçi kazanmanızın yanında var olan takipçilerinizin de sevgisini kazanmanızı sağlar. Mutlaka çekilişi kazanan kullanıcıya vaat ettiğiniz hediyeyi gönderin aksi halde takipçilerinizin size duyduğu güveni kaybederseniz. Hangi alanda bir profile sahip iseniz o konuda bir hediye verin. Örnek, giyim üzerine bir butik sayfasıysanız sizi takip edenler içerisinde çekilişi kazanan takipçilerinize butiğinizden bir elbise gönderebilirsiniz. Çekilişler size kalıcı takipçi kazandıracaktır.

Sizinle aynı kategoride olan sayfaları takibe almalısınız. Baktığımız da bu süreç oldukça sabır ve süreklilik gerektiriyor. Yukarıda bahsettiğimiz ayrıntılara dikkat ederek profilinizi sabırla yönetirseniz eğer hakettiğiniz değeri göreceksinizdir.


Whatsapp Canlı Destek