Paylaş
10 Şubat 2022 Perşembe · Son Güncelleme : 16 Haziran 2022 Perşembe

Twitter’da Beğeni ve Takipçi Artırmak İçin 5 İpucu 2022

Twitter etkileşimlerinizi yükseltecek 5 ipucuyla popüler bir hesap olmanın tam vakti. Beğeni ve takipçi Twitter'da nasıl yükseltilir sizler için açıkladık..

Amerika’da 2006 yılında kurulan Twitter, düşüncelerin yazılı olarak ifade edildiği popüler bir sosyal medya platformudur. Diğer sosyal medya paylaşımlarından çok daha farklı olan bu ağda kullanıcılar bir konu hakkındaki fikirlerini, duygularını ve tepkilerini hiç çekinmeden açıkça ifade etmekteler. Peki kullanıcılar Twitter’da daha fazla beğeni sayısına ulaşmak, yüksek takipçi sayısına ulaşmak için neler yapmalı? İşte Twitter beğeni ve takipçi artırmanın ipuçları..

Twitter takipçi ve beğenilerinizi arttırmanın yolları

Görsel İçerikler Paylaşın

Görsel içerikler yazı içeriklerine göre daha fazla etkileşim kazandırmaktadır. Twitter üzerinde yapılan araştırmalara göre kullanıcılar profillerinde görsel içerikli paylaşımlarda bulunduğunda, diğer kullanıcıların daha fazla dikkati çekmektedir. Görsel içerikli paylaşımlar size beğeni ve retweet kazandıracaktır. Twitter’da beğeni takipçi sayınızı yükseltmek için görsel paylaşım yapmaya özen gösterin.

Video Paylaşın

Video içeren Tweet'ler daha fazla etkileşim artırmaktadır. Twitter’da beğeni kazanmayı hedefliyorsanız eğer mutlaka videolu Tweet'ler atmalısınız. İster marka hesabınız isterseniz de kişisel sayfanız olsun video paylaşımları kullanıcıların dikkatini fazlasıyla çekmektedir. Twitter sayfanızda içerik çeşitliliği artırmak size retweet kazandırmakla kalmaz beraberinde beğeni ve yeni takipçiler kazandıracaktır.

Hashtag Kullanın

Tweet içeriğine uygun hashtag kullanmak etkileşim oranını artıracaktır. Hashtag kullanmak belirli konularda vurgu yapmanın en kolay yollarından biridir. Instagram’da hashtag kullanmak ne kadar önemli ise Twitter’da da aynı öneme sahiptir. Hashtag kullanmanız yeni kullanıcıların sizi bulmasında en etkili yöntemdir. Bir konuda araştırma yapmak isteyen kullanıcı başına “#” koyarak anahtar kelimeyi taratır. Böylelikle paylaştığınız Tweet'ler daha fazla kullanıcıya ulaşarak size yeni takipçiler kazandırır.

Yapılan araştırmaya göre, Twitter paylaşımlarına uygun birden fazla hashtag kullanan kullanıcıların Tweet'leri daha fazla etkileşim almaktadır. Hashtag kullanırken dikkat etmeniz gereken kriterleri aşağıda sizler için sıraladık..

- Tweet'lerin konusuna uygun hashtag kullanmak çok önemlidir. Örneğin evde spor yapmak ile ilgili bir paylaşımda bulunduysanız eğer #workout #fit #fitness gibi hashtag kullanarak, bu hashtagleri takip eden kullanıcılara daha kolay ulaşabilirsiniz.

- Twitter hesabınıza uygun genel hashtag başlıkları kullanabilirsiniz. Örneğin bir güzellik merkezine sahip marka iseniz her Twitter paylaşımınızda #beauty #nailart #hair gibi hashtagler kullanmak bu konulara ilgi duyan kişilerin sizi takip etmesini kolaylaştıracaktır.

- Trend Topic listesinde yer alan hashtag konularını sıklıkla kullanmak da Tweet'lerinizin daha fazla kişiye ulaştırmada sizlerin etkileşim kazanmasında önemli fayda sağlayacaktır.

Esprili Dil Kullanın

Twitter’da yüksek takipçisi bulunan hesaplara dikkat ettiyseniz neredeyse hepsi kendine özgü üsluba sahiptirler. Kendinize has esprili Tweet'ler paylaşmanız size yeni takipçiler kazandıracak ve beraberinde beğeni sayılarınızı artıracaktır. Sizler de Twitter’da takipçi ve beğeni sayınızı artırmak için gündem ile ilgili konuları esprili ifadelerle paylaşmaya özen göstermelisiniz.

Olaylar Zincirine Siz de Katılın

Twitter gündeminde her gün yeni konu başlıkları yer almaktadır. Gündem olan konularla ilgili Tweet zincirine sizler de katılmalısınız. Kendinize has, esprili ifadeler ile düşüncelerinizi ortaya koymak sizlerin daha dikkat çekmenizi sağlar. Özellikle sevgililer günü, anneler günü gibi özel günlerde Tweet zincirine sizler de katılarak fark yaratabilirsiniz.

Twitter hesabınızda etkileşim kazanmak takipçi sayınızı artırmak için yukarıda sizler için ipuçları sıraladık. Paylaşımlarınız sırasında bu ipuçlarına yeterli özeni gösterirseniz eğer yeni takipçi ve beğeni kazanmanız kaçınılmaz olacaktır. Bunların yanı sıra kısa sürede daha fazla etkileşim kazanmak istiyorsanız “Twitter takip satın al” ve Twitter beğeni satın al”“ hizmetlerimize de göz atabilirsiniz.


Whatsapp Canlı Destek