Paylaş
17 Ağustos 2021 Salı · Son Güncelleme : 16 Haziran 2022 Perşembe

[2022] Instagram etkileşimi için hangi saatlerde paylaşım yapılmalıdır?

Instagram gönderilerinizin etkileşim seviyelerini zirveye taşıyacak en önemli tüyo paylaşım saatleridir. Gönderiler hangi zaman aralığında yapılmalı yanıtı..

Instagram kurulduğu yıldan bu yana akıllarda kalan sorulardan bir tanesi Instagram paylaşımları hangi saatlerde yapılmalı bu paylaşım saatleri neye göre belirlenmeli sorusuna henüz net bir cevap bulunabilmiş değil. Instagram şirketi her yıl algoritmasında değişiklikler yaparak kullanıcılarım doğru gönderilere etkileşim kazanması için çalışıyor. Şimdi sizlere hangi saatlerde paylaşım yaparsanız etkileşim kazanabilirsiniz bu sorunun cevabını vereceğiz.

Aşağıdaki adımlara geçmeden önce her Instagram kullanıcısının etkileşim saatinin farklı olduğunun altını çizelim.
Şimdi sizlere haftalık ortalama paylaşım sürelerinden bahsetmek istiyoruz. Ek olarak önemli bir bilgi aşağıdaki paylaşım süreleri Türkiye için geçerlidir.

Pazartesi 07:00 - 15:00 aralığında.
Salı 14:00 - 19:00 aralığında.
Çarşamba 08:00 - 22:00 aralığında (En az paylaşım yapılan gün)
Perşembe 11:00 - 21:00 aralığında.
Cuma 06:00 - 00:00 aralığında.
Cumartesi 09:00 - 23:00 aralığında.
Pazar 09:00 - 02:00 aralığında.

Yukarıdaki verdiğimiz veriler Türk kullanıcıların en sık paylaşım yaptığı saat aralıklarıdır. Bu saatler özel günler ile değişkenlik göstermektedir. Çarşamba günleri en az paylaşım yapılan gündür. Pazar ve Pazartesi ile kullanıcıların en fazla paylaşım yaptığı gündür. Instagram hikaye olarak incelersek Cuma, Cumartesi, Pazar hikaye paylaşım sayısının en fazla olduğu günlerdir.

Internet'e verilen bazı raporlama sitelerine göre paylaşım saatleri değişkenlik göstermektedir. Öncelikle şunu bilmelisiniz ki bu raporlama siteleri ya da programları kullanıcıların girdiği saatleri belirlemesi imkansızdır. Bunun sebebi Instagram şirketi gizlilik gereği doğrultusunda bu verileri paylaşmamaktadır.

Yukarıdaki paylaşım aralıklarını biz nereden biliyoruz?
Inspofy olarak milyonlarca Instagram ve diğer sosyal medya kullanıcılarına 6 yılı aşkın bir süredir hizmet vermekteyiz. Inspofy, Instagram üzerinden bireysel ya da işletme hesaplarına Takipçi, beğeni, izlenme, etkileşim, kaydetme, yorum, Reels beğeni ve Reels izlenme gibi birçok organik hizmet sunmaktadır. Inspofy gerçek organik kullanıcıları bünyesine katarak etkileşim oranlarını arttırma hizmeti sunmaktadır. Bu hizmetler doğrultusunda anlaşmalı olduğumuz milyonlarca hesabın erişimi sağlayarak bu profilleri izleyip rapor etmekteyiz. Bu sayede bu saatleri size sunabiliyoruz.

Instagram hesabım için en uygun paylaşım süresini nasıl belirleyebilirim?
Öncelikle şunu bilmelisiniz ki yukarıdaki belirttiğimiz genel paylaşım sürelerinden kaçınmalısınız. Bunun sebebi herkesin paylaşım yaptığı saatlerde gönderinizi paylaşırsanız takipçilerinizin anasayfası dolacak ve gönderiniz altlara düşecektir. Bu yüzden takipçilerinizin sosyal yaşantısını, çalışma saatlerini, demografik yapısını iyi incelemesiniz. Bu incelemeyi takipçi kitlenizin profillerini ziyaret ederek kafanızda bir izlenim yaratabilirsiniz.

Instagram'a kaç günde kaç gönderi atılmalı?
Instagram hesapları bireysel ve işletme profili olarak ikiye ayrılmaktadır.
Bireysel hesapların gönderi paylaşımı az olduğu için herhangi bir spam riski bulunmamaktadır. Bireysel hesaplarda paylaşım yaparken dikkat edilmesi gerek husus günlük olarak 1 gönderi paylaşılmalıdır. Bunun sebebi Instagram anasayfada aynı profilin tek gönderisini göstermektedir. İşletme hesapları için ise durum oldukça farklı bir yol izlenmektedir. Instagram işletme hesaplarını ticari amaçlı olarak görüldüğü için gönderi paylaşım oranını yüksek gösterim oranını düşük yapmaktadır. Bunun sebebi işletmeleri reklam harcaması yapmaya zorlamaktır. Bir işletme hesabı 1 haftada %20 etkileşim kazanırken bir bireysel hesap 1 haftada %70 e kadar etkileşim kazanabilir. Paylaşım konusunda çok önemli bir not düşelim. Ne kadar çok paylaşım yaparsanız Instagram sizi o kadar geri plana atar. Örneğin 3 yıl önce hesabında uzun süredir hiç paylaşım yapmayan Instagram kullanıcıları gönderi paylaştığında xxxx kullanıcısı bir gönderi paylaştı diye takipçilere bildirim gitmekteydi. Aynı şekilde 1 ay boyunca fotoğraf paylaşmadıysanız Instagram yine sizi en üst konumlara taşıyor. Instagram'ın bu tavrına örnek verecek olursak "Müşterinin ayağı alışsın" gibi görmektedir.

Instagram hikayeleri ne zaman atılmalıdır?
Yukarıda belirttiğimiz gibi hikaye paylaşımlarının az olduğu saatlerde atmalısınız ki takipçilerinizin sizi görme şansı daha yüksek olsun. Instagram hikayeleri Türkiye için Pazartesi, Salı, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri yoğun bir şekilde paylaşılmaktadır. Bu paylaşımların saat aralıkları çok değişken olduğu için herhangi bir aralık vermemiz doğru olmaz. Instagram hikaye paylaşırken de takipçi kitlenizi araştırarak en doğru şekilde paylaşım saatinizi ayarlayabilirsiniz.

Bol etkileşimli günler dileği ile...
Saygılarımızla,
Inspofy Ekibi.


Whatsapp Canlı Destek