Paylaş
30 Mart 2022 Çarşamba · Son Güncelleme : 20 Haziran 2022 Pazartesi

Tiktok Canlı Yayın Açma Şartları [2022]

Tiktok canlı yayın açmak istiyorsanız birçok şartı yerine getirmeniz gerekiyor.

Tiktok canlı yayın açmak istiyorsanız birçok şartı yerine getirmeniz gerekiyor.

Bir zamanlar fenomen uygulama Vine ile hayatımıza giren kısa video paylaşma akımını günümüzde Tiktok uygulaması devam ettirmektedir. Son dönemin en çok indirilen popüler uygulaması Tiktok’ta kullanıcılar 15 saniyelik videolar çekmektedir. Kısa videolar sayesinde kullanıcılar fenomen olarak para kazanmaktadır. Dolayısıyla Tiktok kullanıcıları yoğun emekler vererek popüler olmayı, kazanç sağlamayı hedeflemektedir. Tiktok üzerinden kazanç sağlamakta en önemli rol canlı yayın videoları demek pekte yanlış olmayacaktır. Peki Tiktok’ta canlı yayın açarak nasıl para kazanılır? Canlı yayın nasıl açılır? Tiktok canlı yayın açma şartları nelerdir? Gibi soruları sizler için aşağıda yanıtladık.

Tiktok Canlı Yayın Açma Şartları


Tiktok Canlı Yayın Nedir?

Tiktok canlı yayın bilinen diğer adıyla Tiktok live, Türkçe’de canlı kelimesinin karşılığıdır. Live sözcüğünden anlayacağımız üzere canlı canlı anlık yapmak anlamına gelmektedir. Kısa videolar çekme üzerine kurulu Tiktok’ta, yeni güncelleme ile birlikte artık canlı yayında sınırsız süreli video yayını yapabilirsiniz. Tiktok’da canlı yayın açtığınızda, hayranlarınız yayın üzerinden size hediye yollayabilir böylece gelir elde edebilirsiniz.

Tiktok Canlı Yayın Açma Şartları Nelerdir?

  • Tiktok’ta canlı yayın açmak için öncelikle yaş sınırı hizmet şartlarında katı bir şekilde belirtilmiştir. Tiktok hizmet şartları kapsamında, kullanıcılar canlı yayın açmak için 16 yaş ve üstünde olmalıdır. Canlı yayın üzerinden hediye alabilmesi için ise 18 yaş ve üzerinde olmalıdır.
  • Tiktok üzerinden canlı yayın yapabilmeniz için aranılan diğer şart ise takipçi sayınızın 1.000 ve üzeri sayıda olmasıdır.

  • Tiktok canlı yayın açma şartları yukarıda belirttiğimiz gibidir. Özetle Tiktok’da canlı yayın açabilmeniz için 16 yaş üzeri ve 1.000 takipçiniz bulunması gerekmektedir. Yukarıda belirtilen şartları yerine getirdiğiniz takdirde canlı yayın tuşu aktif olacaktır.

    Tiktok canlı yayın açmak için takipçi şartını yerine getiremiyorsanız eğer hemen tıklayarak takipçi satın alın butonunu aktif edin.

    Tiktok Canlı Yayın Açma Şartları

    Canlı Yayın Nasıl Açılmaktadır?

    Canlı yayın açma şartlarını yerine getirmenizin ardından Tiktok canlı yayını nasıl açacağınızı bilmiyorsanız merak etmeyin oldukça kolay bir işlemdir.

  • Cihazının üzerinden Tiktok uygulamasına giriş yaparak profil kısmına ilerleyin.
  • Profilinizin hemen altında bulunan “+” simgesine tıklayın.
  • Standart video kaydetme (kırmızı büyük simge) yanında canlı seçeneği mevcut.
  • Canlı seçeneğine tıkladığınızda, açacağınız canlı yayınının ne ile ilgili olduğunu belirtmeniz gereken bir boş kutu karşınıza çıkacak.
  • Boş kutu içeriğine doğru şekilde videonuzun ne ile ilgili olduğunu belirten bir yazı girin.
  • Son adım olan “canlı yayına geç” butonuna tıklayarak başarıyla canlı yayın açma adımlarını tamamlamış olacaksınız.
  • Hesabınızın etkileşimlerini artırmak, hesabınızı büyütmek için buraya tıklayarak güvenle Tiktok hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz.


    Whatsapp Canlı Destek