Paylaş
31 Mart 2022 Perşembe · Son Güncelleme : 20 Haziran 2022 Pazartesi

Spotify müzik paylaşma ve link kısaltma nasıl yapılır? [2022]

Spotify'da dinlediğiniz müzikleri arkadaşlarınızla nasıl paylaşırsınız?

Devamlı aynı şarkıları dinlemekten sıkılanlar için İsveç asıllı, müzik veri akış sistemi olan Spotify’da ücretli ya da ücretsiz farketmeksizin milyonlarca şarkıya tek tıkla ulaşmanız mümkündür. Güncel müzik listeleri, tüm radyo kanallarına ve EMI, Sony, Universal gibi dünyaca ünlü müzik plak şirketlerine bağlı müzikler dahil Spotify üzerinden dinleyebilirsiniz. Spotify kendini devamlı yenileyen güncelleyen popüler bir şarkı dinleme platformudur. Spotify, popüler sosyal paylaşım ağı olan Instagram ile ortak bir çalışmaya imza attı. Bu ortak anlaşma sonucu artık Spotify’da dinlediğiniz şarkıları Instagram hikaye bölümünüzde paylaşabileceksiniz.

Spotify müziklerini Instagram'da paylaşın

Spotify’da nasıl şarkı paylaşılır? Spotify link kısaltma nasıl yapılır?
Spotify URL bağlantısı nasıl kısaltılır?
Spotify’da dinlediğimiz şarkıları Instagram hikaye bölümünde nasıl paylaşırız?
Spotify şarkıları storyde paylaşma? Gibi soruları sizler için aşağıda yanıtladık

Spotify Instagram şarkı paylaşma

Spotify’da dinlediğiniz şarkıları Instagram hikaye bölümünde paylaşmak için, öncelikle ücretli veya ücretsiz bir Spotify hesabınızın olması gerekmektedir. Spotify uygulamasına girin ve Instagram hikaye kısmında paylaşmak istediğiniz şarkıyı seçin. Şarkının üzerine tıkladığınızda en alt sağ köşede paylaş simgesine dokunun. Paylaş simgesine dokunduğunuzda karşınıza Instagram çıkacaktır. Instagram logosuna dokunduğunuzda Instagram hikaye kısmına yönlendirileceksiniz. Instagram hikayenizde şarkının kapak resmi olacaktır bu kısımda kapak resmini istediğiniz gibi hizalayabilirsiniz. Düzenlemenizin ardından seçtiğiniz şarkı Instagram hikaye bölümünde yer alacaktır. Instagram hikayenizi gören kullanıcılar “Spotify’da çal” seçeneğine tıkladıklarında, Spotify uygulamasına yönlendirilerek doğrudan o şarkıyı dinleyebilecekler.

Spotify link kısaltma nasıl yapılır?

Link kısaltma işlemini yapabilmeniz için öncelikle Spotify uygulamasını cihazınıza indirerek üye olmanız gerekmektedir. Spotify URL kısaltma yapabilmeniz için cihazınıza ücretsiz olarak Bitly ya da TinyURL uygulamalarını indirmeniz gerekmektedir. Bu uygulamalar Spotify’da uzun bir linki ortalama 15 karaktere kadar düşürebilmektedir. Spotify URL kısaltması yapmak için;
- Kısaltmak istediğiniz bağlantının linkini kopyalayın.
- Cihazınıza indirdiğiniz Bitly ya da TinyURL uygulamasına giriş yapın.
- Kısaltma alanına URL bağlantısını girin.
- Son olarak kısaltma işlemini onayladığınızda istediğiniz Spotify bağlantısını başarıyla kısaltmış olacaksınız.

Spotify URL kısaltma neden yapılır?

Spotify çalma listesi linki, Spotify profil linki gibi bağlantılar oldukça uzun karakterler içermektedir. Özellikle uzun Spotify bağlantı linkleri birçok mecrada kabul edilmemektedir. Spotify kullanıcıları, istedikleri bağlantıyı kısaltarak linki daha kullanışlı hale getirebilmektedir. Dolayısıyla Spotify link kısaltma uygulaması her bakımdan önemli, gerekli işlemler arasında yer almaktadır.

Spotify kısaltma işlemini uygulamanızın ardından Spotify hesabınızı, Spotify çalma listenizi daha popüler hale getirmek için bağlantıya tıklayarak Spotify hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz.


Whatsapp Canlı Destek