Paylaş
16 Mayıs 2022 Pazartesi · Son Güncelleme : 17 Haziran 2022 Cuma

Instagram Para Kazanma Rehberi 2022

Günümüzün en popüler sosyal paylaşım ağlarından biri olan, Instagram milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılmaktadır. Kişisel ve ticari amacıyla yürütülmektedir.

Günümüzde öyle bir sosyal ağ haline geldi ki ister işletme ister kişisel hesap olun farketmeksizin kazanç sağlayabilirsiniz. Kişisel hesabınız üzerinden Instagram’da nasıl para kazanılmalıdır? Kazanç sağlamak için hangi yöntemler kullanılmalıdır? Bu soruların detaylarını sizler için aşağıda açıkladık..

Instagram'dan nasıl para kazanılır

 

Instagram’da Etkili Profil Nasıl Oluşturulmalıdır?

Kazanç sağlamak için öncelikle kuvvetli bir Instagram profili oluşturmalısınız. Amacınız doğrultusunda devam etmelisiniz. Instagram’dan gelir kazanmak için stres yapmamalı ve sakin olmalısınız. Profiliniz de etkili, farklı, gören kişilerde beğeni uyandıracak paylaşımlar yapmalısınız. Takipçi ve etkileşim kazanmaya yönelik paylaşımlar yapmalısınız. Belli aralıklarla paylaştığınız kaliteli içerikler kısa sürede hiç şüphesiz kullanıcıların dikkatini çekecektir.

Instagram’dan Nasıl Para Kazanılır?


Instagram’da satış yapmak

Para kazanmayı düşünen kişilerin ilk aklına gelen seçenek, platform üzerinden herhangi bir ürün satmak. Instagram’da binlerce butik, satış yapan sayfa olması sizlerin bu kulvarda satış yapamayacağınız anlamına gelmemelidir. Sizler de Instagram üzerinden ilgi duyduğunuz, iyi yaptığınız bir ürünün satışı yapabilirsiniz

Instagram’da satış yapmaya karar vermenizin ardından hangi ürünlerin satışı yapmak isteyeceğinize karar vermelisiniz. Kârı yüksek bir ürün satmanız sizin açısından daha isabetli olacaktır. E-ticaret sitelerinden hangi ürünlerin daha çok satıldığına önceden incelemeniz ileriki süreçte zarar etmenizin önüne geçecektir. Hangi ürünü satacağınıza karar verdiyseniz eğer müşterilerinizin gözünde kurumsal bir izlenim yaratmak için e-ticaret sitesi oluşturmalısınız. Güvenilir ödeme seçenekleri sunmalısınız.

Instagram’da kısa sürede çok fazla satış yapmak istiyorsanız organik takipçi almalı ve ürünlerinizin tanıtımını yapmalısınız.

Influencer Marketing

Instagram’ın bu kadar hayatımızın bir parçası olmasındaki en etkili sebeplerinden biri de ınfluencer marketing çalışmalarıdır. Influencerların günümüzde pazarlama alanında ciddi katkısı olmaktadır. Influencer kavramı bu kadar popülerken haliyle ınfluencer olmak isteyen profil sayısı da ciddi derecede arttı.

Influencerlık yapmak istiyorsanız eğer öncelikle yüksek takipçili bir hesap olmanız gerekmektedir. Markalar takipçi sayısı düşük bir hesapla iş birliği yapmak istemeyecektir. Takipçi sayınızı yükseltme esnasında hileli yöntemler yerine organik Türk takipçi almanız hesap güvenliğiniz açısından önemlidir. Markalara ve hesabınızı ziyaret eden kullanıcılara güven verici olması için biyografi, profil resmi ve İnternet sitesi gibi alanların boş bırakılmaması gerekmektedir.

İçeriklerinize önem vermelisiniz. Influencer olmak istiyorsanız mutlaka düzenli ve kaliteli içerikler üretmeniz gerekmektedir. Gerek ıgtv gerek reels gerekse hikaye paylaşımlarını belli aralıklarla yapmalı, takipçilerinizin hafızasında yer kazanmalısınız. Merak uyandıran özgün bir profil olmalısınız.Para kazanmak” için mutlaka paylaşımlarınız kaliteli olmalıdır. Böylelikle profilinizi ziyaret eden kullanıcıların gözünde daha hoş ve akılda kalıcı olacaksınızdır.

Trendyol link yoluyla para kazanmak

Instagram'dan Trendyol ya da Hepsiburada uygulamasında satın aldığınız, beğendiğiniz ürünlerin linkini hikayenizde paylaşıp para kazanabilirsiniz. Oluşturduğunuz bu linklere tıklayan takipçileriniz ürün satın aldığında Trendyol siz %5 oranında komisyon vermektedir. Linkini verdiğiniz ürüne tıkladı ve gezinerek oluşturduğunuz koleksiyon dışında başka ürün alsa bile kazanç sağlarsınız.

Instagram’da para kazanmanız için yukarıda sıraladığımız yöntemler, süreci ciddi şekilde kısaltacaktır. Takipçi satın alın ve var olan takipçilerinize değer verdiğinizi hissettiren böylece size sadık kalacaklardır.

Saygılarımızla, Inspofy Ekibi


Whatsapp Canlı Destek